És difícil decidir la ciutat més important en aquesta època, encara que no hi ha cap dubte que a Londres, París i Viena es va desenvolupar el mercat musical més intens: les impremtes musicals més dinàmiques, els compositors més importants i les societats de concerts més actives estaven en aquestes ciutats de forma més destacada que en la resta d’Europa.
No obstant això, va ser a Viena on van tenir lloc per primera vegada certs èxits tècnics al camp de la música instrumental que amb el temps farien que els historiadors associessin aquesta ciutat amb un estil més ampli: el classicisme “Vienès”. Aquesta associació historiogràfica respon a la presència a Viena de dues de les figures més rellevants de la història de la música occidental: Haydn i Mozart. I ambdós la música instrumental, en particular la forma sonata, culminarien la seva total independència i la seva estructura més definida i elaborada.
La música d’aquest període es caracteritza perquè:
La música d’aquest període es caracteritza perquè:
- Té pocs ornaments i una estructura molt clara basada en frases curtes perfectament organitzades.
- El ritme tendeix a ser regular i amb poques complicacions.
- Una harmonia molt clara.
- Defensa la idea de que la naturalitat dóna bellesa a tota obra d’art
Quina gràcia trobar aquest bloc! Ara estava buscant informació per la xarxa sobre el Classicisme perquè jo també sóc mestra de música i amb els alumnes de sisè estem treballant aquest període. La veritat us he de dir que aquest bloc fa molt bona pinta, espero que hi continueu penjant coses i n'estic segura que em serà molt profitós a mi, i a d'altres mestres de música que busquin informació! Gràcies, us agafo el text del Classicisme que el veig molt encertat amb paraules pel nivell dels nens i molt resumit!
ResponEliminaCARME